rDeco

MiniPortál weboldal készítő használati utasítás

Fontos előszó

 

Ebben a blogbejegyzésben ennek a komplett weboldal mintának a rövid ismertetését olvashatod. A használat megkezdése előtt érdemes elolvasni!

 

A MiniPortál rendszer használatához nem szükséges programozói tudás, azonban egy kis odafigyelés nem árt.

 

Olvasd el alább amit erről a dizájnról érdemes tudni

 

Szintén fontos, hogy ha először használod a MiniPortál rendszerét, érdemes egy kis időt tölteni az ismerkedéssel! Nézd meg a MiniPortál Vizuális Szerkesztőben a Videó bemutatót (súgó menüpont alatt), valamint látogass el Támogató weboldalunkra, nézz körbe, olvasd el az alap ismertetőket!

rDeco ismertető

Az rDeco dizájn használata egyszerű, az oldalak sablonjait megtalálhatod a sablonjaid között előre lementve. A sablonokat a központi sablonok között is megtalálod. Azonban érdemes arra figyelni, hogy a központi sablonok eltérhetnek apróságokban a saját sablonjaitól, mivel azok általános használatra készülnek. Pl. színekben, kitöltésben ... Javasoljuk, ha új oldalt hozol létre, akkor a saját sablonjaidat használd!

 

A modulok képeit ki kell cserélned, azokat nem tudod használni. Ha egy modul tulajdonság ablakában nem látod a képet csak a csere/feltöltés gombot, akkor értelemszerűen azt a képet nem használhatod, nem lesz a média táradban. A média tárban lévő képeket szabadon használhatod.

 

A könnyebbség kedvéért, a tartalmi elemek nagy részét elmentettük neked sablonként. Oldal szerkesztésekor használd a Mentett sor és Mentett elem sablonokat is. 

 

Már csak a testreszabó legfontosabb beállításainak ismertetése van hátra, illetve alatta találsz egy általános ismertetőt. Érdemes elolvasni.

 

Testreszabó legfontosabb adatok:

(Vezérlőpult / Megjelenés / Testreszabás menüpont)

 

Az alábbi adatok jól jöhetnek, ha elállítgattad az oldalad és nem emlékszel mi, mire volt beállítva. Az alábbi adatokkal visszaállíthatod a weboldal minta alap beállításait.

 

Tipp! Ha egy másik weboldal minta megtetszik és szeretnéd beálíltani a Te oldalad olyanra, nézd meg az adott oldal hasonló beállításait. Ugyan ezt a leírást megtalálod minden weboldal mintánál ugyan így egy blogbejegyzésben.

 

Ezt a blogbejegyzést, mindíg az adott weboldal minta aldomain nevével megegyező linken találod meg. Pl. ha a weboldal minta http://ruzlet.miniportal.hu, akkor ezt a leírást a: http://ruzlet.miniportal.hu/ruzlet linken találod meg. 

 

Ha nem akarod törölni ezt a bejegyzést akkor láthatatlanná is teheted. Ha be vagy lépve, a felső admin sávban klikkelj a szerkesztés menüpontra, majd a jobb felső dobozban állítsd ezt a bejegyzést magánjellegűre, így csak Te láthatod.

 

Általános beállítások

Elrendezés: Teljes széles; Háttér: szín:#f2f2f2 ; Fő szín: #625952 ; Hoover szín: #444342 ; Címek: szín: #333333. Betű típus - Josefin Sans, típusa - Normál 400, Formátuma - Általános, H1-h6 méretek sorban - 36, 42, 32, 20, 16, 14;  Szöveg: szín - #625952, betűtípus - Josefin Sans, mérete 15

Fejléc beállítások

Felső sáv: nincs; Fejléc elrendezése: Navigáció jobbra, Helykitöltés - 20, Rögzített fejléc - engedélyezve; Fejléc stílus: Háttér szín - #ffffff, Háttér átmenet - letiltva, Háttér kép - nincs, Szöveg szín és Link szín - #625952, Hover szín - #0a0a0a; Navigáció elrendezése: helykitöltés - 15, kereső ikon - letiltva, Mobil navigáció - menü gomb; Menü stílusa: Betűtípus - Josefin Sans és Semi-Bold 600, Formátuma - csupa nagybetű, mérete - 16

 

Egyéb fontos beállítások

Tartalom - Tartalom hátér: szín - #ffffff; Tartalom - Blog elrendezés: Oldalsáv jobbra és nagy; Tartalom - Bejegyzés: Kiemelt képek - rejtett; Háttér: nincs külön megadva

 

Egyéb használt színek

#44342, #c6d2d4 , #fcfcfc , #dcdbda , #625952 

Általános ismertető - Mindenképp olvasd el ezt is!

 

A legfontosabb tudnivalók

 

 • Az oldaladhoz minden fontos dolgot mellékeltünk, így a teljes  oldalakat megtalálhatod a sablonjaid között, hogy bármikor létrehozhass komplett új oldalakat (Vizuális Szerkesztő, felső sor Sablonok gomb). Természetesen Te is elmenthetsz akár komplett oldalt is a Vizuális Szerkesztő felső sor  / Eszközök gomb alatt.  
 • A fontosabb tartalmi elemeket elmentettük neked előre, így ezeket azonnal használhatod. Így pl. sorokat elemeket a Vizuális Szerkesztő / Tartalom hozzáadása / Mentett Sor vagy Elem Sablonok menüpont alatt megtalálhatod. Ha valamit nem találsz, mentsd el (a modul beállítások ablakban alul a Mentés másként gombbal), utána azt is használhatod.
 • Az oldaladon legtöbbet használt színeket is elmentettük, ezeket bármelyik szín beállítása mezőnél, a színválasztó skála alsó linkjére kattintva előveheted. Te is menthetsz el saját színeket a színválasztó skálánál a szín száma mellett klikkelj a plusz ikonra.
 • A Központi sablonok soha nem tartalmazzák használható formátumban a képeket. Azokat módosításkor cserélni kell! A helyileg mentett teljes weboldal mintához néha csatolunk pár képet, hogy ezek mik, a fenti leírásban mindig megtalálhatod (valamint a média tárban). Ha vannak helyi, saját sablonjaid, mindig azokat használd, ne a velük "megegyező" központi sablonokat.
 • Minden egyes tartalmi elemet testre szabhatsz, a felugró ablakban, ami akkor jön fel ha ráklikkelsz, vagy a szerkesztés ikont használod.
 • Arra érdemes odafigyelni, hogy a tartalmad sorokba és oszlopokba van rendezve és minden oszlop vagy sor tulajdonságait is külön - külön beállíthatod! Ezt nagyon sokszor meg is tesszük. A sor tulajdonságait a sor bal felső sarkában lévő külön beállítás ikonnal tudod csak beállítani. Az oszlop beállításait, pedig bármelyik, az oszlopban lévő elem ikonjai közül az oszlop beállítások ikonnal állíthatod be.
 • Az oldalad  színét, az általános betűtípusokat, a fejléc - lábléc és felső csík elrendezését, a menü kezelést a widget - kisalkalmazásokat és még sok mindent a testreszabóban találsz meg. Ez két helyről érhető el, Vezérlőpult / Megjelenés / Testreszabás menüpontban, vagy ha az oldaladat nézed, akkor a felső sávban a Testreszabás menüpontban.
 • 3 féle tartalom típust hozhatsz létre, Oldalt, Bejegyzést (blog), Portfólió. Mikor ezeket létrehozod, a létrehozás után egyből állítsd be a fontosabb adataikat (kiemelet kép, címke, kategória, szülő oldal ...), majd csak ez után kezd meg a szerkesztését, tartalmi feltöltését. 
 • A tartalmakat egy egyszerű szöveges szerkesztővel is szerkesztheted, azonban mi minden esetben javasoljuk a MiniPortál Vizuális Szerkesztő bekapcsolását. Válts fület első alkalommal, utána csak klikkelj a gombra, vagy ha nézed az oldalad a felső sávban a Vizuális Szerkesztő feliratra. Fontos! A sima szerkesztőből át tudsz váltani Vizuális szerkesztőre, azonban visszafelé nem teljesen kompatibilis, a formázás elveszik!

 

Segítség, hogyan, mikor, kitől?

 

A MiniPortál használata nem bonyolult, azonban lehetőség van a haladó használat mellett rendkívül összetett oldalak és rendszerek létrehozására is. Éppen ezért érdemes súgóinkat megnézni elolvasni...

 

Segítséghez a következő módokon juthatsz:

 

 • Segítséghet 3 féle képpen juthatsz, 1 A támogató weboldalon (súgók, leírások, videók, és támogató fórum) 2 Az adminisztrációs rendszerben (súgók és prémium közvetlen segítség kérési lehetőség) 3 Telefonon (külön előzetes egyeztetés után)
 • Az adminisztrációs rendszerben (Vezérlőpult) a, a bal felső MiniPortál logóra vidd az egeret és megjelennek a támogató oldal és fórum linkek.
 • Szintén a Vezérlőpultban, a legtöbb menüpontban, jobbra fent, találsz egy súgó fület. Arra ráklikkelve kinyílik az adott menüpont súgó információja. Ott mindig találsz egy linket is a menüpont teljes, részletes súgójához!
 • A Vezérlőpult bal oldali menüjében alul találhatsz egy támogatás menüpontot. Ott megtalálod a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, valamint a MiniPortál Prémium előfizetéssel rendelkezők közvetlenül is tudnak gyors segítséget kérni!
 • A MiniPortál Vizuális Szerkesztő jobb felső sarkában a súgó gomb alatt ott vannak a súgó linkek, egy bekapcsolható interaktív szerkesztő túra és egy bemutató videó amit érdemes megnézni!
 • A Támogató weboldalunkon, találhatsz mindenre kiterjedő Tudástárat, valamint Támogató Fórumot is. A támogató weboldal keresője rendkívül jó egy probléma, kérdés esetén érdemes kipróbálni! Ha valami segített, kérjük jelezd a cikkek alján lévő szavazási lehetőséggel, ezzel is segíts nekünk.
 • A Támogató fórumban minden weboldallal rendelkező felhasználó felteheti kérdését amire az adminisztrátorok igyekeznek idejükhöz mérten, minél előbb megválaszolni. Természeten a fórumozók egymásnak is segíthetnek.

 

További kérdések - Gyakori kérdések és hibaelhárítás

 

Ha még van kérdésed vagy valami problémád van klikkelj ide és próbáld megkeresni a választ, megoldást.

 

Ha nem találod, folytasd a keresést a támogató oldalunkon. HTTP://TAMOGATAS.MINIPORTAL.HU

 

Érdemes még meglátogatni Webdizájn blogunkat, ahol rengeteg hasznos és konkrét tippet és trükköt tudhatsz meg bejegyzéseinkből.

 

Ha szeretnéd bármikor regisztrálhatsz egy másik ingyenes weboldalt is a MiniPortál weboldal készítővel.